28. tra 2021.

Sisački biskup Vlado Košić primio je u utorak 27. travnja u Velikom Kaptolu u Sisku vlč. Branka Koretića, povjerenika za pastoral braka i obitelji, doc. dr. sc. Josipa Bošnjakovića, predsjednika udruge HRD BiOS, Maju Jakšić, dipl. katehisticu, realitetnu psihoterapeutinju, specijalisticu iz pastorala kriznih situacija i Antonija Mrzlića, teologa i gestalt psihoterapeuta.

Tom prigodom sudionici su se osvrnuli na projekt pastoralne podrške kroz koji se osobama, koje su stradale u potresu, pruža duhovno psihološka podrška. Od siječnja ove godine Sisačka biskupija aktivno je uključena u brigu za osobe koje su pogođene ovim traumatičnim događajem, te je kroz projekt obuhvatila veliki broj obitelji, pojedinaca i grupa. Uviđajući potrebu lokalne zajednice, biskupija je ostvarila značajne suradnje s lokalnim institucijama i udrugama, te omogućila besplatnu duhovno psihološku podršku svima koji su u potrebi.

Ovaj susret bio je također prilika da se odrede daljnji koraci djelovanja kako bi u ovim teškim vremenima osobe mogle dobiti pomoć i poruku nade.

Zahvalni smo svima koji su nam do sada pružili svoju podršku u radu na ovome projektu, a napose biskupiji Linz koja je najvećim dijelom osigurala rad na ovom projektu te Američkoj biskupskoj konferenciji koja se u projekt uključila s interventnim sredstvima.

Biskupija kroz ovaj projekt želi i dalje biti tu za sve koje pritišće breme stvarnosti, te svatko tko je potrebit razgovora može se obratiti na broj telefona 091 22 044 22  i  095 7109 226.

 

Pin It on Pinterest