21. velj 2019.

Sisački biskup Vlado Košić nazočio je u četvrtak 21. veljače otvaranju Visoke škole Ivanić-Grad. Prigodan program održan je u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, a prisutnima su se obratili dekan Visoke škole Ivanić-Grad dr. sc. Mile Marinčić, sisački biskup Vlado Košić, gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš te  predstavnici Hrvatskog sabora, Ministarstva obrazovanja i Grada Zagreba.

Dekan Visoke škole Ivanić-Grad dr. sc. Mile Marinčić upoznao je okupljene o osnivanju, počecima i programu Visoke škole, a posebnu zahvalu uputio je Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ iz Vukovara.  „Nadajmo se da ćemo našu viziju kako postati elitna visokoškolska ustanova prepoznatljivog imidža te tržišno orijentirana organizacija koja pruža usluge vrhunske kvalitete, ponajprije u polju fizioterapije, ostvarivati na najbolji mogući način. Isto tako se nadamo, kako ćemo ostvariti misiju produciranja visokoobrazovanih stručnjaka koji će uspješno odgovarati suvremenim poslovnim izazovima te posljedično podizanje razine kvalitete visokoškolske poduzetničke edukacije u Hrvatskoj, ne zaboravljajući pritom na humanost i etičnost“.

Sisački biskup Vlado Košić čestitao je svima uključenima u ovaj projekt posebno gradonačelniku Lešu, dekanu Marinčiću i predsjednici Upravnog vijeća Visoke škole dr. sc. Tatjani Trošt Bobić. „Ivanić-Grad je zaslužio ovo visoko učilište, grad iz kojeg su potekli brojni sposobni i veliki ljudi poput nadbiskupa Juraja Posilovića, čiji ćemo spomenik uskoro otkriti ovdje, ali i sluge Božjeg biskupa Josipa Langa. Želim vam obilje Božje blagoslova i na ovom početku, ali i u daljnjem radu, kako bi doista ovo djelo potrajalo“, poručio je biskup.

Visoka škola Ivanić-Grad u akademskoj godini 2018./19. upisala je prvu generaciju studenata na studijski program Fizioterapije. Škola je osnovana s ciljem produciranja visokoobrazovanih stručnjaka koji će uspješno odgovarati suvremenim poslovnim izazovima te da osmisli, ispituje i razvija inovacije u oblasti rehabilitacije, terapije, sestrinstva, ali i tehničkih znanosti i ekonomije te da kroz znanstvenu i tehničku podršku pomaže razvoju Ivanić-Grada, Zagrebačke županije i šire.

Nakon svečanog programa uslijedio je obilazak prostorija i učionica Visoke škole Ivanić-Grad.

 

 

Pin It on Pinterest