20. lis 2012.

Na svečanom misnom slavlju održanom u nedjelju 21. listopada župnoj crkvi u župi Marije Kraljice Mučenika i sv. Antuna Padovanskoga, biskup Vlado Košić krstio je Josipa peto dijete u obitelji Željka i Vesne Vuksan.

U svojoj homiliji, biskup je istaknuo kako je velika radost kada je obitelj spremna primiti peto dijete, to je već samo po sebi propovijed. Pokazuje se velika hrabrost obitelji, osobito u današnjem svijetu kada vlada, kako je rekao blaženi papa Ivan Pavao II., civilizacija smrti, a ne civilizacija života. Biskup je također ukazao na važnost sakramenta krštenja u kojem se očituje Božja ljubav prema ljudima, postajemo ljubljena djeca Božja. Na krštenju primamo milost i vjeru da ljubimo Boga, a tu vjeru prenose nam roditelji, bake i djedovi. Kako smo upravo ušli u godinu vjere, biskup je naglasio važnost ispovijedanja vjere i njezinu dostupnost svima, otvorena vrata, kao što nam to govori i motu proprio pape Benedikta XVI., „Porta fidei“. Ova nedjelja bila je i misijska nedjelja, dužni smo posvijestiti si da smo mi kao vjernici, poslanici Božji, njegovi misionari, pozvani svjedočiti svoju vjeru i ispravno ju živjeti, čvrsto se držati Boga i zadane riječi.

Na kraju homilije, biskup je čestitao roditeljima, Vesni i Željku na njihovoj hrabrosti što su bili nesebični i što su pružili novi život i tako obogatili našu zajednicu s jednim novim članom, a nama ostalima pokazao  je tu obitelj kao primjer življenja prave vjere i njezinoga svjedočenja.

Tekst i i foto: Lucija Potesak

Pin It on Pinterest