16. lis 2021.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u subotu 16. listopada u Pastoralnom centru župe sv. Martina u Martinskoj Vesi, misno slavlje tijekom kojeg je krstio Ivana Frana, peto dijete u obitelji Tomislava i Kristine Židak. U koncelebraciji bio je domaći župnik Ivica Šimunović.

Na početku biskup je čestitao roditeljima istaknuvši kako je ovo dijete znak njihove velikodušnosti i hrabrosti da prihvaćaju život i da se raduju djeci. „Krštenje malog Ivana Frana radost je ne samo za vas, već i za ovu župu, čitavu Crkvu i domovinu. Ova proslava sama je po sebi jedna poruka koju bi trebali čuti svi mladi roditelji kojima je Bog dao dar rađanja djece. Poruka je to da se ne treba bojati života, da je to ono što Bog želi, da Crkva blagoslivlja djecu i da podupiremo život jer je on svetinja na koju se ne smije dići ruka, niti dijete smije biti predmet. Mi vjerujemo da od začeća Bog daje djetetu besmrtnu dušu i velika je odgovornost roditelja da i prihvate taj život. Nije lako, posebno danas, odgajati i  školovati više djece, ali ta bojazan bi trebala ustuknuti pred povjerenjem u Božju providnost jer čovjek koji Bogu vjeruje zna da će mu On dati snage, uvjete i mogućnosti da se brojna obitelj podiže“, poručio je biskup dodavši kako brojne obitelji nose i brojne duhovne darove koji se izmjenjuju među članovima.

Biskup je rekao i kako mu je radost i čast krstiti djecu ovakvih obitelji, ali i kako je žalosno što je to danas postala iznimka. Na kraju zaključio je kako kršćani trebaju podići svoj glas i reći da vjeruju Kristu i da će se on pobrinuti za svako svoje stvorenje.

Na kraju mise roditeljima je čestitao i župnik Šimunović, a biskup im je uručio prigodne darove Biskupije.

Pin It on Pinterest