15. pro 2019.

U župi sv. Alojzija Gonzage u Popovači, u subotu, 14. prosinca, sisački biskup Vlado Košić krstio je dijete obitelji Lukšić. Magdalena, koju je biskup krstio, šesto je dijete roditelja Gorana i Gordane. Obred je započeo pjevanjem adventskih pjesama, a biskupu su na krštenju pomagala dva ministranta, Magdalenina braća, sinovi roditelja koji su dijete donijeli na krštenje. Uključili su svoju djecu u život župne zajednice, pokazali im put služenja Bogu po aktivnostima koje nudi mjesna Crkva.

Biskup je u homiliji istaknuo da je krštenje ulazak u Crkvu, u zajednicu vjernika. Ali ne samo u zajednicu vjernika nego i ulazak u ovu fizičku crkvu, mjesto gdje se okupljamo. Krštenje je stoga bilo kod krsnog studenca na ulazu u crkvu, ovom simbolikom smo pokazali da želimo događajem krštenja zaista ući i postati dio mjesne crkve, žive konkretne zajednice vjernika.

Nakon slavlja krštenja biskup je čestitao roditeljima na hrabrosti odgoja mnogobrojne obitelji. Prigodno ih je darivao. Druženje su nastavili u župnom pastoralnom centru, a prije domjenka, zajedno su se pomolili i za novu članicu Crkve.

Pin It on Pinterest