13. ruj 2014.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je, u subotu 13. rujna, u svetištu Majke naših stradanja u Gori, svečano misno slavlje tijekom kojeg je krstio dvanaesto dijete obitelji Prašnjak. U koncelebraciji bio je rektor svetišta preč. Paško Glasnović koji je na početku i pozdravio biskupa ističući kako su ovakvi događaji krštenja budućnost Hrvatskog naroda.

U homiliji biskup se osvrnuo na Isusove riječi „Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“ i  Psalam 23 koji govori „Gospodin je pastir moj ni u čem ja ne oskudijevam.. pa da mi je dolinom smrti proći zla se ja ne bojim jer ti si sa mnom“, primijenivši ih na aktualni trenutak. „Kad promatram naše obitelji, posebno kada kao biskup susrećem obitelji koje imaju petero i više djece pa ih krstim, razmišljam o tome kako se zapravo naši mladi bračni parovi, oni kojima je Bog dao da mogu imati djecu, boje života. To je zapravo pravi razlog zašto danas ima manje djece i što moramo govoriti o lošoj demografskoj slici naše Domovine. Međutim, rekao bih i da se uzrok često traži u izgovoru kako nema dosta materijalnih dobara, ekonomske su prilike teške. Ja bih rekao da je to zapravo pitanje srca, duše i stava jer onaj tko se u Boga uzda, kako kaže psalmista, ako ne znam kako veliko zlo pa čak i smrt na mene vreba, ne smijemo se bojati jer Bog je s nama. Tu je uzrok sigurnosti nas kršćana koji se pouzdamo u Božju prisutnost, njegovo prijateljstvo i nazočnost u našem životu. Zato i Isusove riječi ‘Ja s vama u sve dane do svršetka svijeta’ su velika sigurnost, razlog mira, spokoja i povjerenja koje možemo imati jer znamo kako sve bilo teško, On nas neće napustiti i bit će s nama jer mi smo njegovi prijatelji i djeca. A baš po sakramentu krštenja postaje se dijete Božje, član Crkve te tada na poseban način možemo doživjeti njegovu brigu i ljubav”, poručio je biskup.

Uz brojne članove obitelji Prašnjak slavlju je prisustvovao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumović, te su na kraju biskup i gradonačelnik predali roditeljima prigodne darove.

Pin It on Pinterest