15. lis 2020.

Sisački biskup Vlado Košić krstio je, u srijedu, 14. listopada u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači Mihaela, Luciju, Ivana i Barbaru, peto, šesto, sedmo i osmo dijete Livije i Milana Kabića te Kristinu, četvrto dijete u obitelji Katarine i Zdravka Kabića. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Ivan Petrović.

Nakon Službe Riječi okupljenima se obratio biskup Košić. Čestitavši roditeljima biskup je poručio kako zahvaljuje Bogu za njihovu hrabrost. Danas nije lako imati brojnu obitelj i to je sigurno jedna posebna briga koja iziskuje žrtvu, ali i donosi veliku radost. Oni koji imaju djecu znaju da su upravo djeca najveće duhovno bogatstvo i najveća radost u našem srcu. I kako kaže Isus kada su apostoli branili da djeca dođu k njemu misleći da će ga tako poštedjeti: ‘Pustite dječicu neka dolaze k meni jer je takvih Kraljevstvo Božje’. Baš kao dječica, svi mi trebamo biti maleni pred Bogom jer je on jedini veliki, a mi smo tek prolazni. Biti svjestan te spoznaje je životna mudrost. Mnogi misle o sebi da su nešto posebno i veliko, ali na kraju bolest i starost to ne pita i odnese ih kao da ih nije ni bilo. Naš život je kratak i bez Boga mi ništa ne vrijedimo. Vjerovati da je Bog naša snaga i da se u njemu trebamo osigurati je najvažnije na svijetu“, poručio je biskup dodavši kako se Crkva raduje krštenju svakog djeteta, a posebno onog iz brojne obitelji.

Biskup je i pozvao sve okupljane na molitvu za novokrštenike. „Molimo za ovu djecu da oni milošću Duha Svetoga po ovom svetom sakramentu po kojem postaju članovi Crkve, budu preporođeni za jedan duhovni i nebeski život. Mi živimo na ovoj zemlji, ali smo po krštenju i tome što pripadamo Crkvi postali i nebeska bića. Mi živimo zemaljski, ali i nebeski život, pozvani na ljudski, ali i na božanski duhovni život. To trebamo uvijek imati na pameti, posebno danas dok se molimo za ovu djecu i želimo im da budu preporođeni Duhom Svetim“, zaključio je.

Na kraju biskup je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju uručivši im prigodne darove Biskupije.

 

 

Pin It on Pinterest