29. tra 2013.

Sisački biskup Vlado Košić, Obredom primanja u Franjevački svjetovni red u nedjelju 28. travnja na kraju euharistijskog slavlja u župnoj crkvi Sv. Bartola u Hrastovici, započeo je vrijeme početne formacije u mjesnom bratstvu u Hrvatskom Čuntiću.

Obred primanja u Red predvodio je duhovni asistent mjesnog bratstva fra Petar Žagar, a biskupa Vladu u bratstvo primio je mjesni ministar  br. Marijan Vujnović. Obredu su prisustvovali kao članovi Područnog bratstva bl. Alojzija Stepinca područna ministra s. Branka Černugelj i područni duhovni asistent fra Milan Krišto.

Tom prigodom biskup Košić podijelio je sakrament Svete potvrde 29 mladi ove župe, a obraćajući se u homiliji njima i čestitajući im na hrabrosti što su izabrali put vjere biskup je poručio: “Dragi mladi ne

bojte se, vi ste prijatelji Božji. Vas Isus ljubi, dao je samoga sebe za vas, ali sada traži od vas da vi njemu odgovorite na tu ljubav. A odgovor ljubavi uvijek je ljubav. I to takva kakvu je on pokazao prema nama. Znači, mi smo dužni ljubiti na njegov način, na način križa. Vi trebate biti hrabri i to toliko da plivate protiv struje, da se znate izboriti za ono u što vjerujete, da imate svoj stav, da Isusu vjerujete, da njega slijedite i da ustrajete u svjedočenju svoje vjere. Zato vam je potreban Duh Sveti. Duh ljubavi koji će kao sila Božja u vama, stalno davati vam snage da se oduprijete i pobijedite svaku kušnju i svaku nevolju. Oslonite se na Isusa Krista, budite ljudi vjere i bit će te sretni mladi ljudi”.

Nakon misnog slavlja, poslije Obreda primanja biskupu je čestitao domaći župnik fra Željko Jurković, a osobitu radost na ulasku u njihovo mjesno bratstvo iskazali su članovi OFS-a iz Hrvatskog Čuntića.

Pin It on Pinterest