14. srp 2013.

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 14. srpnja svečano misno slavlje u crkvi Sv. Alojzija Gonzage u Popovači i tom prigodom krstio Mihaela, peto dijete Željka i Antonele Faletar, i Antonija Kristijana prvo dijete obitelji Čosić.

Na početku, biskupa i okupljene pozdravio je domaći župnik vlč. Mato Draganović. On je istaknuo svoju veliku radost što je ovo prvo kršteno peto dijete od kada je on župnik u Popovači, a roditelje je pozvao da kroz osobni angažman i pobožnost otkrivaju tajne katoličke vjere svojoj djeci, te im obitelj bude Crkva u malom.

U homiliji, obraćajući se roditeljima biskup je poručio kako je lijepo imati brojnu djecu, te kako se otvarajući tom daru otvaramo prema budućnosti, a ne zatvaramo u sebičnost bez nje. „Naš narod ima upravo s tim problema jer je u beznađu i nalazi se danas u duhovnoj krizi u kojoj se gube prave vrijednosti, jer se ne poštuje život i vrijednosti života. Oni koji mogu imati djecu trebaju biti velikodušni, ali danas je na djelu opći egoizam i individualizam. Čovjek se zatvara u sebe, misli da sve mora imati i ne misli na druge“, rekao je biskup.

Govoreći o prispodobi o milosrdnom Samarijancu biskup se zapitao tko bi kleknuo pred našim narodom koji je na izdisaju, ako to ne bi učinio Krist i oni koji u Krista vjeruju, te poručio kako upravo mi kršćani trebamo davati optimizam i moramo vjerovati u život i kada je teško. „Zar nisu naši stari opstali 13 stoljeća na ovim prostorima zato što su u Krista vjerovali, zato što je on darovao snagu da se može i nemoguće? Ta milost vjere, ta milost nade i ljubavi, daje nam se upravo u sakramentu svetog krštenja“, dodao je sisački biskup i pozvao okupljene da budu potpora svim obiteljima koje žele imati djecu.

Na kraju misnog slavlja biskup je čestitao roditeljima i kumovima na ovom velikom događaju darovavši im prigodne darove.

Pin It on Pinterest