23. tra 2021.

Sisački biskup Vlado Košić primio je u petak, 23. travnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku predstavnike molitvene zajednice „Vitezovi predragocjene krvi Kristove“ koja djeluje na području Australije. Biskup se susreo s Marinkom Šuškom, Krešom Pavkovićem i Darijom Kordićem.

Tom prigodom biskup je i blagoslovio kip bl. Alojzija Stepinca, djelo akad. kipara i hrvatskog branitelja Josipa Cvrtile, a koji će ova zajednica dodijeliti kao nagradu za Hrvata godine i životno djelu Marku Franoviću, hrvatskom iseljeniku, građevinskom poduzetniku, aktivistu i dobrotvoru iz Sydneya koji već godinama neumorno pomaže Hrvate u Hrvatskoj i BiH, a posebno se založio i u pomoći u potresu stradaloj Sisačkoj biskupiji. Uz kip biskup je blagoslovio i Hrvatske zavjetne krunice s Branimirovim križem koje izrađuje gđa Marijana Lasić, a koje će ovih dana zajedno s kipom put Australije.

Na kraju susreta biskup je iskoristio ovu priliku da iskreno zahvali svim australskim Hrvatima na pokazanoj iskrenoj kršćanskoj ljubavi i pomoći koji su nakon potresa uputili u ovaj stradali kraj.

 

 

Pin It on Pinterest