25. kol 2020.

Župa Hrastovica proslavila je u ponedjeljak, 24. kolovoza blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Bartola apostola. Svečanu blagdansku misu, uz koncelebraciju domaćeg župnika fra Dragana Grizelja i desetak svećenika predvodio je vlč. Zdravko Radoš, župnik župe Presvetog Trojstva u Daruvaru.

Tijekom misnog slavlja, kapelan Policijske uprave SMŽ don Ivo Borić obznanio je svjedočanstvo o dodijeli Hrastovici  relikvije prve klase, tj. kost blaženog Miroslava Bulešića, svećenika i mučenika porečke i pulske biskupije, kojem je u postupku proglašenje svetim. Tako će se od sada i u župi sv. Bartola slaviti ovaj blaženik, slično kao s dobivenim relikvijama u župama Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji, Vojniću i Hrvatskoj Dubici.

Blagdansko misno slavlje pjesmom su uveličali udruženi članovi crkvenih zborova Hrastovice, Budičine i Petrinje ( uz pratnju Katarine Mandić,  orguljašice sv. Lovre).

U organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Hrastovice,  prije mise položeni su vijenci i upaljene svijeće kod Križa za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje Domovinskog rata i civilne žrtve naselja Hrastovica, a molitvu kod križa predvodio je đakon Vjekoslav Uvalić.

Pin It on Pinterest