25. kol 2016.

Na blagdan svetog Bartola, mještani Hrastovice tradicionalno slave svog nebeskog zaštitnika i Dan sela. Cjelodnevni program počeo je jutros polaganjem vijenaca kod Križa poginulim hrvatskim braniteljima.

Nakon polaganja vijenaca, u crkvi sv. Bartola služena je sveta misa koju je predvodio fra Vlado Mustač, župnik župe sv. Jurja iz Đurmanca u koncelebraciji sa svećenicima: vlč. Josipom Samaržijom, fra Petrom Žagarom i trajnim đakonom Vjekoslavom Uvalićem . Na misi je predstavljen i novi župnik župe sv. Bartola u Hrastovici, fra Igor Barišić koji vođenje župe preuzima umjesto dosadašnjeg župnika, fra Čedomila Vešligaja koji s dužnosti odlazi zbog bolesti. Novi župnik zahvalio je svom prethodniku i svima koji su se pridružili proslavi svetog Bartola.

„Sveti Bartol ispred mene kao novog župnika, a i ispred vas župljana stavlja jedan veliki zadatak. On je za Isusa posvjedočio onim najvrjednijim što je imao – svojim životom…Nama je nekad teško odreći se ogovaranja, psovanja, nekih naših sitnih nesavršenosti, jer mi smo slabi. I sveti Bartol je bio slab. I on je bio čovjek, kao i mi. Ali je uspio za Isusa dati sve. Zahvaljujem svima vama što ste došli, što ste uzveličali svojim prisustvom ovo slavlje u našoj župi. Svima nama neka sveti Bartol bude ne samo zaštitnik, onaj koji će nas zagovarati kada nam treba, nego i primjer kako i mi slijedimo Isusa Krista”, rekao je novi župnik, fra Igor Barišić. Svom dosadašnjem župniku fra Čedomilu Vešligaju, mještani Hrastovice zahvalili su slikom koju su uručili njegovu bratu, jer se fra Čedomil nalazi u bolnici.

Portal53.hr

Pin It on Pinterest