19. tra 2012.

Mi, hrvatski biskupi, s 44. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, potaknuti najavama o donošenju zakona koji reguliraju temeljna pitanja života i obitelji, pozivamo nositelje vlasti da tim vrijednostima koje su od životne važnosti za opstanak naroda pristupe s demokratskom odgovornošću.

Smatramo nužnim da se poštuju prava svih osoba, osobito djece. Zakonski prijedlozi trebaju biti dostupni najširoj javnosti kako bi se svi građani i ustanove mogli uključiti u javnu raspravu kojoj treba posvetiti i dovoljno vremena.

Pozivamo i cjelokupnu hrvatsku javnost da se odgovorno i djelotvorno uključi u javnu raspravu te svojom zauzetošću doprinese što boljoj zaštiti i promicanju života i obitelji u našemu društvu. Radi se o presudnim pitanjima koja će bitno odrediti budućnost naroda i hrvatske države.

I mi, hrvatski biskupi, svjesni ozbiljnosti trenutka te svojega pastirskog poslanja i građanske odgovornosti ovim pozivom i aktivnim sudjelovanjem u javnoj raspravi želimo dati svoj doprinos u traženju najboljih zakonskih rješenja koja će štititi i promicati život i obitelj.

 

Biskupi Hrvatske biskupske konferencije

 

U Zagrebu 19. travnja 2012.

Pin It on Pinterest