18. sij 2019.

Župa svetog Antuna Padovanskog u Bučici proslavila je 17. siječnja blagdan suzaštitnika župe svetog Antuna Pustinjaka. Svečano misno slavlje bilo je u 18 sati. Okupio se velik broj vjernika s područja župe, ali i šire koji su došli moliti zagovor svetog Antuna Pustinjaka. Vjernici su ispunili crkvu u Bučici te prije svete mise zajedno molili krunicu. Svetu misu je predslavio vlč. Norbert Koprivec, župnik Župe Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici u zajedništvu s vlč. Ivicom Mađerom župnikom u Glini i domaćim župnikom vlč. Ivanom Petrovićem. Na svetoj misi je prisustvovao i gradonačelnik grada Gline sa svojim suradnicima.

Na kraju svete mise predslavitelj je izmolio molitvu pred kipom sv. Antuna Pustinjaka. Predslavitelj vlč. Norbert istaknuo je poziv svetog Antuna Pustinjaka koji je u mladosti osjetio Božji poziv te se odrekao svega kako bi služio Gospodinu. Ostao je rano bez roditelja te se povukao u pustinju i na taj način svojim životom dao Bogu hvalu.

Ovogodišnje zimsko Antunovo bilo je zahvala Bogu za sve što je kroz proteklo vrijeme omogućio, ali i molitva da dovrši planove koje je župa pripremila. Istaknuo se završetak uređenja župnog podruma u kojem je nakon svete mise bio domjenak. Vjernici su zajedno sa župnikom ukopali podrum, izvukli petnaestak kubika zemlje te betonirali pod. Bila je to zahtjevna akcija, ali uz Božju pomoć, podrum je dovršen. Ovogodišnje Antunovo župljani su darivali župu, a svi ovogodišnji darovi namijeni su za plaćanje legalizacije četiri kapele i dijela župne kuće. Na kraju se domaći župnik se zahvalio predslavitelju velikogoričke župe što su ostvarili suradnju da raseljeni vjernici Bučice imaju duhovne susrete u njegovoj župi u Velikoj Gorici.

(Radio Banovina)

Pin It on Pinterest