9. srp 2018.

Mladi Sisačke biskupije već tradicionalno su boravili od 2. do 9. srpnja 2018. godine na Animatorskom ljetu u Domu svetog Martina na Malom Lošinju s povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem.

Buduće mlade animatore animiralo je troje animatora iz Zajednice Kursiljo. Dan su započinjali jutarnjom molitvom, a nastavljali katehezama posvećenima blaženom Alojziju Stepincu: duhovnom pozivu, braku, solidarnosti, dostojanstvu, čistoći te životu za drugoga. Nakon ručka slijedilo je slobodno vrijeme druženja kroz zabavne i natjecateljske igre. Svakodnevno su slavili Euharistiju kao centar dana, a Krunicu su najčešće molili navečer od rive do planine.

U petak 6. srpnja pošli su na  slavlje Svete mise u gradu Lošinju, a poslije ih je župnik domaćin, don Robert Zubović upoznao s poviješću i životom župe. U nedjelju, mladi su zaplovili brodom na otok Susak gdje ih je dočekao župnik don Tomislav Debelić. Nakon slavlja Svete mise uslijedio je mali predah, a potom duga igra ‘picigina’ na plaži kao stvorenoj za to. Te večeri imali su oproštajnu večeru i ples anđela. Emocija nije nedostajalo.

Svima je bilo jako lijepo i žao što moraju otići. Upoznali su puno novih ljudi i sklopili nova prijateljstva koja će trajati još dugo. Pošto su dočekali prvu skupinu mladih iz zagrebačke nadbiskupije, sisački mladi zaputili su se natrag u stvarnost s obnovljenim pogledom na svijet.

Povjerenik vlč. Grbešić, poželio je na kraju mladima da nastave biti u svojim župama evanđeoska novost baš onako kako su to proteklih dana posvjedočili Lošinjanima kroz molitvu te zaraznu radost i pjesmu na trgovima i ulicama grada. Mladi se pripremaju za hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj 17. i 18. kolovoza, te na veliko hodočašće mladih sisačke biskupije u Goru 29. rujna.

(Laura Prpić)

Pin It on Pinterest