13. ruj 2021.

Prigodom spomena na 15. obljetnicu prezbiterskog ređenja svećenika zaređenih 2006. godine u prvostolnicama Zagrebačke crkvene pokrajine, u crkvi na otvorenom sv. Antuna opata u Odri Sisačkoj (Sisačka biskupija) u ponedjeljak, 13. rujna, euharistijsko slavlje s početkom u 11.00 sati predvodio je vlč. Luka Slijepčević, upravitelj župa Veliko Trgovišće i Velika Erpenja (Zagrebačka nadbiskupija).

U svojoj pozdravnoj riječi organizator ove obljetnice i domaći župnik vlč. Saša Jozić podsjetio je kako je prije 15. godina u zagrebačkoj katedrali zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zaredio devetoricu mladomisnika, a u narednim tjednima u Varaždinu i Požegi zaređeno je još četiri svećenika. U molitvu je vlč. Jozić preporučio i dvojicu svećenika iz generacije koji su posustali na putu svećeničkog života. Nadalje, slavljenike – koncelebrante pozvao je da se u slavlju spomenu svih onih s kojima su povezani i koji su ih pratili na svećeničkom putu, kako žive tako i pokojne, a posebno članove obitelji u kojima su rasli, župe iz kojih su krenuli u sjemenište i bogosloviju, u redovničke zajednice, kao i župnike, župne vikare, redovnice koji su ih pratili kroz život.

Prigodnu propovijed održao je vlč. Ivica Puškadija ml., župnik župe Sv. Jurja na Bregu (Varaždinska biskupija). Pozvao je okupljenje slavljenike, svoju generaciju, da i nadalje predano služe Božjemu narodu, da budu radosni navjestitelji Božjega kraljevstva te da budu revni pastiri bez obzira na sve slabosti koje kao svećenici imaju. Posebno je naglasio okupljenim vjernicima kako je ova generacija svećenika došla u potresom ranjenu Sisačku biskupiju kako bi svome kolegi i prijatelju vlč. Saši te povjerenim mu vjernicima izrazila ovim hodočašćem svoju blizinu i podršku na putu obnove koja ih očekuje.

Nakon misnog blagoslova i zajedničkog fotografiranja u spomen na proslavu obljetnice svećeništva, slavljenici su se uputili na zajednički ručak.

Svećenici slavljenici zaređeni 2006. godine su: Alen Lulić, Marko Kovač, Matija Pavlaković i Luka Slijepčević iz Zagrebačke nadbiskupije; Saša Jozić iz Sisačke biskupije; Krunoslav Milovec, Damir Slamek i Ivica Puškadija ml. iz Varaždinske biskupije te Želimir Žuljević iz Požeške biskupije.

Zbog ranije preuzetih obveza i osobne spriječenosti, Slavlju nisu prisustvovali preč. mr. Marko Kovač (Zagrebačka nadbiskupija), mons. dr. Želimir Žuljević (Požeška biskupija), fra Petar Cvekan, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda te salezijanac Anto Adžamić.

Pin It on Pinterest