Sveti Nikola u Dječjem vrtiću Svete Marije Magdalene Ispis E-mail
Ponedjeljak, 06 Prosinac 2021 15:22
Share

U ponedjeljak, 6. prosinca 2021. godine u Dječji vrtić Svete Marije Magdalene u Selima, stigao je sv. Nikola. Vani je bilo hladno, ali su ga dočekala topla dječja srca i još toplija njihova pjesmica Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju. Pjesma je odjekivala, kao i radost djece zbog dolaska svetoga gosta.

Sveti Nikola zahvalio je djeci na toploj dobrodošlici. Rekao je da došao u dječji vrtić u Selima jer je čuo prekrasnu pjesmu djece. Zavirio je potom u svoju zlatnu  knjigu i našao upisana sva imena djece i sve dobro o njima. Rekao je da piše da se trude biti dobri i marljivi, da slušaju svoje tete, roditelje i starije kod kuće, da na vrijeme idu na večernji odmor i da su jedni prema drugima pažljivi, da rado spremaju igračke i još mnogo toga lijepoga čine.

Sveti Nikola  u pratnji anđela donio je darove djeci. On je svetac koji voli darivati. U brojnim predajama prikazana su mnoga njegova dobročinstva kojima je nastojao služiti bližnjima u potrebi. Iščekivali smo ga svi, i veliki i maleni jer svaki čovjek voli darove. Djeca u vrtiću su znala da ih sveti Nikola neće zaobići unatoč svim opasnostima.  Dočekala su ga ne samo s pjesmom, nego su mu spremila i prigodan program. Bilo je mnogo oduševljenja i osmijeha na licu. Predstavila su mu što sve u vrtiću doživljaju i kako se igraju. Sv. Nikola divio se njihovoj marljivosti i darovitosti te se razdragano svemu veselio. Za zahvalu i kao nagradu dijelio je brojne darove. Darivao je svako dijete.  Vrtić je bio pun ugodne i vesele blagdanske atmosfere.

Djeca su poručila sv. Nikoli: „Volimo te sv. Nikola, bit ćemo dobri - dođi nam opet!“ Sv. Nikola rekao je djeci da će moliti za njih da svakoga dana otkrivaju koliko je lijepo živjeti u svjetlu Božjemu i kako smo mi važni i dragocjeni Bogu i jedni drugima. Pohvalio je roditelje i odgojitelje i istaknuo koliko je dragocjeno i veliko njihovo služenje i ljubav koju iskazuju djeci.

Sveti Nikola nije žurio, premda je imao još mnogo toga za obići. Rekao je da će dugo pamtiti naš vrtić, djecu, roditelje i odgojitelje, a mi smo mu rekli da ćemo i mi njega pamtiti. Zamolio nas je da budemo svakoga dana dobri, ne samo na blagdane. Poručio je da će se potruditi opet doći. Svi smo zaista bili sretni i veseli, ali najviše sveti Nikola. Na kraju je rekao da Bog daje da budemo sretni i veseli te nas sve blagoslovio.

 

 

Twitter