Prva "ASIJADA" u Kutinskoj Slatini Ispis E-mail
Srijeda, 19 Lipanj 2019 09:12
Share

U subotu 15. lipnja 2019. organizirana je prva „ASIJADA“ - Turnir katoličke mladeži - Kutinska Slatina  pod geslom „ U Tebe se Gospodine uzdam“ zaštitnika naše župe bl. Alojzija Stepinca  -  „AS“.

Jutro je započelo sv. Misom i molitvom za sve sudionike turnira koju je predvodio p. Andrzej Wosko, župnik, dehonijanac. Od prijavljenih osam ekipa došlo je četiri, a to su mladi iz župa: Voloder, Kutina i dvije ekipe domaćina - Kutinska Slatina.

Očekivalo se da će to biti pravi nogometni turnir gdje su dobro uigrani mladići, jer ipak glavni zaslužni organizatori su bili poznati gradski trener mladih, Vladimir B. i njegov sin Fran koji je golman i sudac  iz gradskog NK Moslavina.

Međutim, svaka ekipa ako nije imala i djevojke u timu nije mogla igrati. Djevojke su bile ubačene u svaku ekipu i turnir je poprimio posve drugačiji karakter. Navijalo se za svaku ekipu podjednako, jer svuda su bile i naše djevojke koje su se borile za tim u kojem su bile. Za vrijeme pauze, prije finala, bile su ubačene tradicionalne igre „Povlačenje užeta“ i „Skakanje u vrećama“ gdje su mladi dodatno pokazali svoju spretnost.  Sve sudionike i navijače iznenadio je gost iznenađenja sisački biskup Vlado Košić. U godini mladih došao je ohrabriti mlade, podržati ih u daljnjem radu i u zajedničkim druženjima koja su u vrijeme moderne tehnologije potrebna. Gdje su mladi tu je i radost. To se i zaista moglo osjetiti tog vrućeg, ljetnog subotnjeg dana.

Pobjednik Prvog turnira katoličke mladeži bio je tim iz Volodera, a drugo i treće mjesto osvojili su timovi iz Kutinske Slatine. Pehari i zahvalnice su bili simbolični da se nagrade najbolji, jer pobjednici su bili svi. Mladi su se nasmijali, veselili, prvenstveno družili i bili jedna velika ekipa što je bila i bit same organizacije cijelog turnira. Do večernjih sati se igrao „Bosonogi nogomet“ i „Povlačenje užeta“ između roditelja i djece što je oduševilo i nasmijalo sve prisutne.

Prvi nogometni turnir mladih pretvorio se ne samo u natjecanje nego i u druženje obitelji kojima je takvo nešto potrebno. Hvala mladima što su potakli roditelje da se i oni uz njih osjećaju mladima.  (Đurđica P)

 

Twitter