Dvije Marije iz Siska peku kolače za mlade Caritasove volontere Ispis E-mail
Srijeda, 13 Siječanj 2021 08:51
Share

Ni godine niti bolesti nisu zaustavile Mariju Dumbović i Mariju Vavro iz Sisak da pomognu kako bi ublažile posljedice razornog potresa koji je pogodio Banovinu. Njih dvije prave šape, kokosovce, vanilin kaflice, medenjake, pite, fritule i krekere.

“Imala sam veliku želju nešto napraviti, a drugima mogu pomoći tako da na starinski način ispečem kolače, odnosno po starinskim receptima. Dala sam si zadatak da to pošaljem mladim vrijednim ljudima, a to su gotovo djeca. Presretna sam što su se mladi dali na volontiranje. Ali ne mogu više govoriti o tome, jako me uznemiri.

U Domovinskom ratu sam izgubila sina, a danas je Petrinja srušena. Da mogu više, sigurno bih više učinila. Tako bih rado bila s njima. Ali zovem svoje prijatelje da uskoče i da pomognu”, istaknula je Marija Dumbović za Hrvatsku katoličku mrežu.

Prema riječima Marije Vavro, njih dvije su već bile spremne na pomoć navečer toga kobnog utorka, 29. prosinca.

“Sa srcem i dušem smo spremne pomoći iako smo fizičke uskraćene da više uskočimo. Tu su godine i bolesti, ali mi pravimo kolače. Kad smo ostali bez potrebnih namirnica, opskrbili su nas i mi pečemo i nadalje kolače za mlade volontere. Nije važno tko si i gdje si, važno je da se izvučemo iz zla”, naglasila je.

Kako je objasnila Vavro, dok prave slatke zalogaje, popisuju i potrebite obitelje da i njima volonteri odnesu koji slatki paketić.

“Toliko mogu, ali da smo mlađe i poletnije bile bi prve na terenu kao i 1991.”, poručila je naša sugovornica. Unuka Marije Dumbović volontira i prenijela je baki da su svi oduševljeni kolačima.

“Priča mi unuka da zna biti naporno, ali nitko se ne žali da im je teško raditi za najpotrebnije”, zaključila je Dumbović.

 

Twitter