„Kursiljo“ za krizmanike župe Pohoda BDM Ispis E-mail
Četvrtak, 18 Svibanj 2017 08:23
Share

U sisačkoj župi Pohoda Blažene Djevice Marije  5. , 6. i 7. svibnja održan je Mali tečaj radosnog kršćanstva „Kursiljo“ za krizmanike, a  kao duhovna priprava za primanje sakramenta potvrde. Kroz trodnevni duhovni tečaj krizmanici su imali priliku čuti kateheze i svjedočanstva mladih animatora te nakon toga podijeliti svoja iskustva u grupama. Cilj ovog duhovnog tečaja bio je i stvoriti ozračje na župi koje će potaknuti krizmanike na veće zajedništvo te aktivniji angažman u župi nakon krizme.

O bogatstvu onoga što su naši krizmanici primili ovim Malim tečajem radosnog kršćanstva donose nam dojmovi samih krizmanika: „Drago mi je što sam izdvojio ovaj vikend za duhovni susret zato što sam puno naučio o Bogu, zato što sam vidio kako vjera utječe na ljude. Mislim da ću se od sada više moliti Bogu i pričati s njim. Više ću dolaziti na mise.”

“Jako mi je drago što sam ovaj vikend odvojila za susret jer mi je to puno pomoglo da se još više povežem s Bogom, potaknulo me na razmišljanje da kada nam je teško, sjetimo se Boga, predamo svoje teškoće njemu i bit će nam lakše. Promijenio mi se odnos prema Bogu, počela sam više razmišljati o tome, shvatila sam da je Bog uvijek uz nas, i ako nam se nešto ružno dogodi, Bog za svakog od nas ima plan. jako mi se svidjelo i puno mi je pomoglo da stvorim taj neki kontakt s Bogom, i po mom mišljenju, ovo je odlična priprema za krizmu.“

 

Twitter