Duhovna obnova u Kratečkom Ispis E-mail
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 10:35
Share

Nakon dugo vremena u župi sv. Roka u Kratečkom održana je, od 16. do 18. ožujka, trodnevna duhovna obnova koju je predvodio župni vikar iz župe sv. Nikole biskupa iz Hrvatske Kostajnice fra Silvio Šćepanović. Uz nagovor, Euharistiju i klanjanje prvi dan, nakon euharistijskog klanjanja, fra Silvio je podijelio sakramenat bolesničkog pomazanja, a drugi dan duhovne obnove nakon nagovora, a prije misnog slavlja, molio se Križni put kojega je napisao voditelj.

Duhovnu obnovu fra Silvio je započeo odlomcima iz knjige Postanka gdje se koncentrirao na komunikaciji Boga s čovjekom i otajstvo stvaranja. Zatim je grijeh vrta objasnio kroz tri dimenzije: požuda očiju, požuda tijela i oholost srca, što je drugi dan povezao s petnaestim poglavljem Prve knjige o Samuelu i trenutku kada je Šaul bio odbačen kao kralj. Posebno je stavio naglasak na aktualizaciju starozavjetnih perikopa s danjašnim vremenom i čovjekom. Zadnji, treći dan, fra Silvio je razložio poznatu prispodobu petnaestog  poglavlja Lukina evanđelja o milosrdnom Ocu na jedan potpuno nov usporedivši situaciju starijeg sina sa starozavjetnom scenom knjige Postanka o Kajinu i Abelu.

Prvi dan duhovnu obnovu je animirao crkveni zbor župe Blažene Djevice Marije Sniježe iz Kutine „Gustav Baron“, drugi dan animirao je crkveni zbor župe bl. Alojzija Stepinca iz Budaševa, a treći dan zbor mladih iz Kutine „Madona Nives.“  Svakoga dana duhovne obnove, na samom kraju, bilo je organizirano i druženje za sve sudionike u prostorijama mjesnog kulturno-umjetničkog društva. Posjet vjernika je bio značajan, čak iz okolnih župa: Sunje, Siska i Petrinje.

 

Twitter