Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Ispis E-mail
Share

SISAČKA BISKUPIJA

POVJERENSTVO ZA PASTORAL DUHOVNIH ZVANJA
Trg bana J. Jelačića 9
44000 Sisak
tel./faks. 044/544.560

Mob 095/864.3905

vlč. Damir Kunić, povjerenik

 

Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Sisačke biskupije ima zadaću koordinirati i animirati pastoralnu djelatnost u Biskupiji koja je povezana s duhovnim zvanjima. Na prvome mjestu to je poticanje svih članova Crkve na ustrajnu molitvu za nova duhovna zvanja - da se mladi ljudi, koji osjećaju poziv upućen od Boga, odvaže odazvati na njega i slijediti Krista u svećeničkom ili redovničkom staležu.

Povjerenstvo također organizira molitvene susrete - bdijenja za duhovna zvanja, osobito uoči đakonskog i prezbiterskog ređenja; susrete za ministrante po dekanatima i župama naše biskupije; biskupijski susret ministranata s biskupom te ostale događaje kojima se nastoji pokazati i približiti ljepota duhovnog poziva.

Pozivamo sve mlade, koji na bilo koji način osjete u svome srcu da ih Bog zove, neka se s povjerenjem jave kako bi im pomogli u odabiru životnog poziva.

"Prolazeći uz Galilejsko more, ugleda dva brata, Šimuna zvanog Petar i brata mu Andriju, gdje bacaju mrežu u more; bijahu ribari. I kaže im: "Hajdete za mnom, učinit ću vas ribarima ljudi!" Oni brzo ostave mreže i pođu za njim." (Mt 4, 18-20)

 

Twitter