Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Ispis E-mail
Share

SISAČKA BISKUPIJA

POVJERENSTVO ZA PASTORAL DUHOVNIH ZVANJA
Trg bana J. Jelačića 9
44000 Sisak
tel./faks. 044/544.560

vlč. Ivan Grbešić, povjerenik

 

Povjerenstvo za pastoral duhovnih zvanja Sisačke biskupije ima zadaću koordinirati i animirati pastoralnu djelatnost u Biskupiji koja je povezana s duhovnim zvanjima. Na prvome mjestu to je poticanje svih članova Crkve na ustrajnu molitvu za nova duhovna zvanja - da se mladi ljudi, koji osjećaju poziv upućen od Boga, odvaže odazvati na njega i slijediti Krista u svećeničkom ili redovničkom staležu.

Povjerenstvo također organizira molitvene susrete - bdijenja za duhovna zvanja, osobito uoči đakonskog i prezbiterskog ređenja; susrete za ministrante po dekanatima i župama naše biskupije; biskupijski susret ministranata s biskupom te ostale događaje kojima se nastoji pokazati i približiti ljepota duhovnog poziva.

Pozivamo sve mlade, koji na bilo koji način osjete u svome srcu da ih Bog zove, neka se s povjerenjem jave kako bi im pomogli u odabiru životnog poziva.

"Prolazeći uz Galilejsko more, ugleda dva brata, Šimuna zvanog Petar i brata mu Andriju, gdje bacaju mrežu u more; bijahu ribari. I kaže im: "Hajdete za mnom, učinit ću vas ribarima ljudi!" Oni brzo ostave mreže i pođu za njim." (Mt 4, 18-20)

 

 

Broj: 128/2015.                                                                                           Sisak, 5. ožujka 2015.

Dragi brate u svećeništvu!

 

U dogovoru s našim biskupom, mons. Vladom Košićem i čuvarom Biskupijskog Marijanskog svetišta Majke naših stradanja u Gori, don Paškom Glasnovićem, obavještavam Vas da će se 25. travnja 2015. godine održati Prvi susret ministranata sisačke biskupije u Gori. Pozivam Vas na pomoć i suradnju na razini dekanata. Naime, činilo se najbolje da svaki dekanat ima svoga  svećenika-koordinatora  koji će u zajedništvu s dekanom organizirati autobuse, te sa svećenicima iz dekanata okupiti ministrantice i ministrante od 4. razreda osnovne škole do početnih razreda srednje škole. Molim Vas da mi broj ministranata iz dekanata prijavite najkasnije do 12. travnja, kako bismo susret što bolje organizirali.

Svećenici-koordinatori po dekanatima su: vlč. Ivan Faletar (Dubičko–kostanjički dekanat), vlč. Ivica Mađer (Glinski dekanat), vlč. Ivica Šimunović (Ivanićgradski dekanat), bogoslov Ivan Petrović (Petrinjski dekanat), vlč. Damir Ceković (Kutinski dekanat), vlč. Ivan Kljunić (Pokupsko–vukomerički dekanat), vlč. Tomislav Kolar (Sisačko–katedralni dekanat), vlč. Mladen Vuk (Sisačko–pešćenički dekanat).

 

Ovo je okvirni plan susreta uz geslo: „Služite Gospodinu u veselju“ (Ps 100)

 

  • 9,00     okupljanje ispred crkve u izgradnji, molitveni početak, podjela i animacija po grupama
  • 10,15   priprema za Svetu misu: slavljenje i svjedočenje, prilika za Svetu ispovijed
  • 11,00   Sveta misa: biskup Vlado
  • 12,15   ručak
  • 13,30   igre i sportska natjecanja
  • 16,00   završetak susreta / polazak kući

Iz programa je vidljivo da će ministrantima u Gori biti poslužen ručak, a doručak i večera u njihovim obiteljima i to im valja naglasiti! Za Svetu misu treba ponijeti ministrantske haljine. Koji igraju nogomet, košarku ili odbojku neka ponesu sportsku opremu za travu ili beton. Troškovi prijevoza pokrili bi se dekanatski, a hranu i sve ostalo pokriva Biskupija.

Znakovito je da se naš Biskupijski susret ministranata odvija uoči Nedjelje Isusa dobrog Pastira. Htjeli bismo da kroz ovaj susret naše ministrantice i ministranti Njega još više upoznaju i zavole te osjete ljepotu zajedništva naše mjesne Crkve. Zato će glavni animatori susreta biti duhovna zvanja iz naše Biskupije te mladi članovi Marijine legije iz Petrinje.

Unaprijed Vam zahvaljujem na susretljivosti te potičem da s Vašim ministrantima i župnom zajednicom molite da nam susret bude blagoslovljen, a vrijeme lijepo!

 

Moj mobitel i mail:

098/1983-998;  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Ivan Grbešić, biskupijski povjerenik

 
  • HodocasceZrin.jpg
  • MB.jpg

Twitter