Župa Gušće


Ispis E-mail
Utorak, 27 Srpanj 2010 11:12

GUŠĆE – Sv. Nikola biskup

Gušće 133, 44203 Gušće

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

upravitelj župe: vlč. Ivan Ćorić

 

 
MOLITVENO BDIJENJE UOČI BLAGDANA SVIH SVETIH Ispis E-mail
Utorak, 27 Srpanj 2010 11:12

Cijenjeni svećeniče Kristov!

Pozivam Te kao i Tvoje župljane na MOLITVENO BDIJENJE UOČI BLAGDANA SVIH SVETIH.

Znamo da te noći svijet i nažalost veliki broj katolika slavi noć vještica - Halloween.

Prilika je da u „Godini vjere“ uz zagovor Svih Svetih poraste vjera našega naroda, ujedno da damo Bogu zadovoljštinu za grijehe protiv vjere, krivovjerja odnosno grijeha protiv 1. Božje zapovijedi. Učinimo to zajedno jer zajedno smo jači. Ako se želiš priključiti misnom slavlju ponesi sa sobom albu i bijelu štolu. Hvala Ti! Vjernici neka sa sobom ponesu svijeću (lampaš).

Više...
 
Blagdan sv. Nikole u Gušću Ispis E-mail
Srijeda, 07 Prosinac 2011 14:46

Svečano misno slavlje u povodu blagdana sv. Nikole biskupa predvodio je sisački biskup Vlado Košić u utorak 6. prosinca u župnoj crkvi Sv. Nikole u Gušću.

U prigodnoj homiliji biskup Košić posebno se obratio brojnoj okupljenoj djeci, govoreći im o najvažnijim darovima koje primaju u svakodnevnom životu, onim nematerijalnim. "Gdje ćemo mi naći te najljepše i najvažnije darove. Možemo li otići u trgovinu i kupiti: kilogram prijateljstva, pola kilograma ljubavi, deset kilograma razumijevanja, pet kilograma sućuti? Puno bi nam trebalo tih darova. Ali to nisu kilogrami, to nisu metri, to nisu materijalna dobra. To se ne da kupiti. To nam može samo Bog darovati. A onda kada je naše srce ispunjeno ljubavlju, prijateljstvom, razumijevanjem, sućuti, onda i mi možemo druge od tog svog obima darivati", rekao je biskup Košić.

Više...
 


Twitter