Održan četvrti susret Katoličke malonogometne lige Ispis E-mail
Srijeda, 26 Veljača 2020 09:05
Share

U subotu, 22. veljače 2020. održan je četvrti susret Katoličke malonogometne lige "Brat Bonifacije Pavletić" Sisačke biskupije. Susret je započeo Svetom Misom u crkvi Sv. Alojzija Gonzage u Popovači koju je predvodio vlč. Ivan Petrović uz koncelebraciju vlč. Krešimira Bulića, dok je vlč. Marijan Štingl mladima bio na raspolaganju za svetu ispovijed. Svetu Misu animirao je župni zbor mladih.

Uslijedilo je odigravanje utakmice 7. i 8. kola KMNL u novoj, lijepoj i prostranoj dvorani Osnovne škole Zorke Sever u Popovači. Četrnaest odigranih utakmica prošlo je u fer i korektnoj borbi. Vidjeli smo nekoliko dugo iščekivanih derbija lige. Prvi između do sada dvije neporažene ekipe, Župe Voloder i Župe Donja Kupčina. Tribine nikad punije, Voloder pozvao svoje župljane da ih bodre, utakmica nikad bolja i zanimljivija, akcije, driblinzi, kontre, deseterci na kraju uigranija momčad iz Kupčine pobjeđuje. Drugi derbi između Petrinje i Kupčine bio je manje atraktivan, nažalost nije bio pravi derbi jer Petrinja nije bila u punom sastavu tako da su dečki iz Kupčine rutinerski odnijeli pobjedu i zadržali prvo mjesto na ljestvici. Treći derbi kola između Petrinje i Volodera nažalost nije bio očekivano atraktivan jer oslabljena Petrinja nedolaskom glavnih igrača i ozljedom iz prvog svog derbija nije mogla parirati raspoloženom Voloderu koji je imao ponovno veliku podršku s tribina i punu klupu rezervnih igrača. Pri tome treba reći da je Petrinja ipak u prvih 7 minuta pokazala da zna igrati, te da ima vrhunsku individualnu kvalitetu, ali obje vratnice i dva puta prečka te sjajni vratar Volodera nisu dopustili ni pomisao na iznenađenje, tako da je rastrčana ekipa Volodera odnijela pobjedu.
Treba istaknuti teže od očekivanog pobjedu Lasinje protiv Ivanića, prvu pobjedu Gline, te odličnu momčadi H. Kostajnice koja se priključuje vodećima.

(Dario Marković)

 

Twitter