Od kemičarke do karmelićanke Ispis E-mail
Utorak, 06 Kolovoz 2019 14:43
Share

Na blagdan Preobraženja Gospodnjeg, u utorak, 6. kolovoza, u Karmelu sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću svoje redovničko odijelo primila je s. Ivana (Stolić) od Kraljice Karmela započevši tako kanonsko vrijeme novicijata.

Ivana Stolić rođena je i odrasla u Zagrebu. Radila kao docentica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te u Zavodu za kemiju i biokemiju, a obnašala je i druge odgovorne službe. Kao vjernica bila je članica različitih molitvenih zajednica i aktivno sudjelovala u životu Crkve. Ono što ju je istinski privuklo Karmelu jest život pustinjaka prvih kršćanskih stoljeća. Njihova jednostavnost, čovječnost, mudrost i ljubav prema Bogu toliko su je oduševili da je krenula u potragu za njima te preko sv. Ilije i sv. Elizeja relativno brzo došla do Karmela. Susret s svetim roditeljima Karmela sv. Terezijom Avilskom i sv. Ivanom od Križa, preko njihovih pisanih djela pobudila je u njoj želju da postane klauzurna redovnica, karmelićanka. Nakon jednogodišnje povezanosti sa zajednicom u Kloštar Ivaniću te ozbiljnog promišljanja u molitvi, donijela je odluku slijediti Ga u Karmelu.

Od srca vam preporučamo u molitve našu novakinju, s. Ivanu od Kraljice Karmela, koju je Gospodin pridružio karmelskoj obitelji kako bi slijedila Isusa u molitvi, samoći, šutnji i srdačnom sestrinskom zajedništvu.

 

Twitter