Hrvatski misionar p. Tomislav Mesić posjetio župu Sunja Ispis E-mail
Četvrtak, 24 Kolovoz 2017 11:36
Share

…jer će se Dom moj zvati Dom molitve za sve narode (usp. Iz 56,7)

U nedjelju, 20. kolovoza u župi sv. Marije Magdalene u Sunji euharistijsko slavlje u koncelebraciji sa župnikom Ivanom Faletarom predvodio je hrvatski misionar Družbe Duha Svetoga pater Tomislav Mesić.

Pater Tomislav Mesić djeluje u Tanzaniji osmu godinu. U svojoj propovijedi vjernicima je govorio o svom misionarskom životu i iskustvima u Africi. Zahvalio se župniku Ivanu Faletaru na pozivu te izrazio radost što može biti s nama.

U Tanzaniji, u župi u kojoj djeluje najveći problem je nedostatak pitke vode. Pater Tomislav je sretan što su sada bar u školi i župi uspjeli djeci osigurati  pitku vodu. Da bi došla do škole, djeca trebaju hodati i do 15 km. Stanovništvo se bavi poljoprivredom, a urodi opet ovise o kiši. Prošle godine bilo je pak previše kiše i svi su urodi propali.

Ljudi u Tanzaniji prihvaćaju kršćanstvo, prihvaćaju vjeru u jednoga Boga. U župi ima oko 5000 vjernika, a veličina je njegove župe je kao udaljenost od Zagreba do Slavonskog Broda te neke filijale uspije posjetiti tek jednom godišnje. P. Tomislav svjedoči kako je u jednom danu imao čak 187 krštenja.

Na kraju propovijedi pater Tomislav rekao je: Zahvalan sam na darovima i molitvama vjernika iz domovine. I jedna kuna može pomoći. Nas misionara sjetite se u molitvama. Gradimo Goru Gospodnju ovdje i u cijelom svijetu. Svi smo pozvani biti misionari u obitelji, župi, školi, na poslu. Božje kraljevstvo treba graditi i riječima i djelima.

Na kraju svete mise župnik, vlč. Ivan Faletar zahvalio se p. Tomislavu na dolasku u župu te izrazio nadu za ponovni susret.

Gordana Brleković 

Twitter